24 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

WHITE ROOM de Alexandra Badea, regia Florin Caracala are premiera națională sâmbătă și duminică, 19 și 20 ianuarie, ora 19:00, la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, sala Amza Pellea.

WHITE ROOM este un eseu despre realitatea distopică creată prin contopirea a două realități, diferite ca substanță și ca manifestare, ale individului: cea imediată și cea virtuală.

Într-o lume în care omul contemporan are nevoie să evadeze din realitatea imediată pentru a visa, realitatea virtuală oferă cel mai potrivit refugiu pentru a face acest lucru.

WHITE ROOM este o radiografie poetică a unei societăți care se confruntă cu una din cele mai mari probleme ale omului de azi: solitudinea.”

Alexandra Badea este dramaturg și regizor, a absolvit secția de regie teatru a UNATC și a făcut un master de Studii Teatrale la Sorbona. Scrie în limba franceză, iar din 2003 locuiește la Paris. Este publicată de L’Arche éditeur. Primele sale piese, Contrôle d’identité, Mode d’emploi, Burnout, au fost publicate în 2008, iar piesa Pulvérisés (Pulverizare / 2012) a fost premiată cu Marele premiu pentru literatură dramatică, în anul 2013 (Grand Prix de la Littérature Dramatique2013).

Alexandra Badea este Cavaler al Artelor și Literelor (Chevalier des Arts et des Lettres).

Textul White Room este montat în premieră în România, fiind tradus de Cristina Toma și publicat în Antologia pieselor prezentate în secţiunea „Spectacole-lectură“ a Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Florin Caracala a absolvit regia în 2011 la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și în 2013 masterul în regie la UNATC „I.L. Caragiale” București.

Din 2008 a lucrat spectacole atât în mediul independent cât și în cel instituționalizat.

Temele abordate sunt preponderent focusate pe felul în care indivizii din societate reacționează atunci când sunt puși să interacționeze unii cu ceilalți în situații destabilizatoare.

Estetic, explorează zona new-media, introducând în teatrul contemporan noi moduri de a utiliza tehnologia ca discurs dramatic.

Florin Caracala a fost directorul artistic al Festivalului de Teatru și Artă Performativă / Iași, în 2014 și directorul general al Bienalei de Arte Emergente / București, 2015.

 În spectacol îi vedem pe actorii Romaniţa IonescuAlex CalangiuClaudiu MihailGabriela BaciuRamona DrăgulescuCătălin MiculeasaŞtefan CepoiCorina DrucDragoş MăceşanuAnca DinuRaluca Păun.

Ultimele bilete la premiera din 19 și 20 ianuarie sunt disponibile la Agenția teatrală și online pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet, iar următoarele reprezentații sunt programate pe 24 ianuarie și 6 februarie.

**Spectacolul este recomandat publicului peste 16 ani.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares