Președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda: Decizia Curții Constituționale era previzibilă

 Președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda: Decizia Curții Constituționale era previzibilă
Decizia Curții Constituționale care a admis astăzi, cu majoritate de voturi, existența unui conflict între Parlament și Parchetul General din cauza protocoalelor secrete încheiate cu SRI, era previzibilă. Există și concluzii ale Comisiei de control a activității SRI care fac referiri la decizii CSAT care sunt în aceeași situație, mai exact s-a adăugat la lege.
Vezi Raportul parțial reprezentând activitatea Comisiei în perioada septembrie 2017 – prezent, referitor la mandatele de securitate națională, mandatele de supraveghere tehnică și la ordonanțele procurorilor pe 48 de ore, CAPITOLUL I și CAPITOLUL II. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_com2015.lista?idc=15&an=2018
Referitor la mențiunea din Minuta Curții Constituționale privind “exercitarea, în mod necorespunzător a controlului parlamentar asupra Serviciului Român de Informații”, precizez că dețin funcția de președinte al Comisiei de control a activității SRI din 13 septembrie 2017. La data de 16.10.2017 am solicitat SRI protocoalele, inclusiv Protocolul nr. 00750 din 04 februarie 2009, pe care le-am primit la data de 26.10.2017. Efectele Protocolului menționat încetaseră în urma Deciziei din februarie 2016.
Felicit judecătorii CCR pentru curajul de a lua o astfel de decizie și îmi exprim convingerea că astfel de abuzuri și încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetățenilor nu vor mai fi posibile în viitor.
0 Shares