PUNCT OCHIT
COVER
Președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda: Decizia Curții Constituționale era previzibilă

Decizia Curții Constituționale care a admis astăzi, cu majoritate de voturi, existența unui conflict între Parlament și Parchetul General din cauza protocoalelor secrete încheiate cu SRI, era previzibilă. Există și concluzii ale Comisiei de control a activității SRI care fac…

Decizia Curții Constituționale care a admis astăzi, cu majoritate de voturi, existența unui conflict între Parlament și Parchetul General din cauza protocoalelor secrete încheiate cu SRI, era previzibilă. Există și concluzii ale Comisiei de control a activității SRI care fac referiri la decizii CSAT care sunt în aceeași situație, mai exact s-a adăugat la lege.
Vezi Raportul parțial reprezentând activitatea Comisiei în perioada septembrie 2017 – prezent, referitor la mandatele de securitate națională, mandatele de supraveghere tehnică și la ordonanțele procurorilor pe 48 de ore, CAPITOLUL I și CAPITOLUL II. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_com2015.lista?idc=15&an=2018
Referitor la mențiunea din Minuta Curții Constituționale privind “exercitarea, în mod necorespunzător a controlului parlamentar asupra Serviciului Român de Informații”, precizez că dețin funcția de președinte al Comisiei de control a activității SRI din 13 septembrie 2017. La data de 16.10.2017 am solicitat SRI protocoalele, inclusiv Protocolul nr. 00750 din 04 februarie 2009, pe care le-am primit la data de 26.10.2017. Efectele Protocolului menționat încetaseră în urma Deciziei din februarie 2016.
Felicit judecătorii CCR pentru curajul de a lua o astfel de decizie și îmi exprim convingerea că astfel de abuzuri și încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetățenilor nu vor mai fi posibile în viitor.
93 Shares

About the author

Related Posts

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *