Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești, trimis la avizat la Agenția Națională pentru Achizitii Publice. Tronsonul I se află pe teritoriul judetului Dolj și are o valoarea estimată de 100 milioane de euro

 Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești, trimis la avizat la Agenția Națională  pentru Achizitii Publice. Tronsonul I se află pe teritoriul judetului Dolj și are o valoarea estimată de 100 milioane de euro

Drumul Expres Craiova-Pitești devine o certitudine. Potrivit CNAIR, primul tronson va fi scos la licitatie după ce va primi avizul de la ANAP.

Comunicat CNAIR.

„Documentația privind proiectarea și execuția primului tronson al Drumului Expres Craiova – Pitești, a fost înaintată astăzi către ANAP, spre validare. Tronsonul I este cuprins între km 0+000 – km 17+700 și va fi construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești. Valoarea estimată, fără TVA,  este de 479.802.905,88 Lei.

Informații suplimentare:

Drumul expres Craiova – Pitești va avea o lungime de 121,185 km și va permite  deplasarea cu o viteză de 130 km/ h, similară celei aferente unei autostrăzi. Acest drum expres va avea totodată, un profil de 4 benzi de circulație și va beneficia de toate elementele de siguranță specifice unei autostrăzi. Principalul element care va face diferența între acest drum expres și o autostradă este banda de urgență, care în cazul drumului expres este de 1,5 m. Acest drum va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European și va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul Coridoarelor IV și IX Pan Europene. Construcția acestui drum expres este importantă inclusiv prin faptul că elimină traficul de tranzit din zonele urbane, facilitează mobilitatea forței de muncă și încurajează dezvoltarea economică a zonei de Sud – Vest a României. S-au făcut toate eforturile pentru ca acest proiect să beneficieze de finanțare nerambursabilă în actualul exercițiu financiar. În vederea scurtării timpului de execuție și pentru punerea în circulație a acestui drum expres cu aproximativ 3 ani mai devreme , CNAIR SA a decis, printre altele, să utilizeze resursele existente. Un element important în atingerea acestui obiectiv este și existența unui acord de mediu valabil.

0 Shares