17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

parcare

Investițiile la Aeroportul din Craiova continuă: s-a extins parcarea, s-a achiziționat un autobuz special și se montează un nou sistem de balizaj.

”La Aeroportul Internațional Craiova începem acest an cu o veste bună. Am finalizat o lucrare pe care am demarat-o spre finele lui 2015 – extinderea parcării pentru autoturisme din zona „Sosiri”, valoarea acestui proiect ajungând la aproape 200.000 de euro. Investiția, desfășurată pe 4.300 de metri pătrați, vine cu un aport de aproape 200 de locuri pentru mașini, spațiul nou amenajat fiind prevăzut cu sisteme de iluminare și de supraveghere video. Se impunea o astfel de abordare la aeroport pentru că, pe fondul intensificării traficului de pasageri, cerințele venite din partea beneficiarilor au crescut și ele, fiind necesară dublarea numărului de locuri destinate parcării”, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

auto

Aeroportul din Craiova a fost dotat și cu un autobuz special pentru transportul pasagerilor. ”Este vorba de un vehicul creat special pentru aeroporturi, prevăzut cu câte trei uși pe ambele laterale, astfel că, indiferent de poziționarea lui față de aeronavă, pasagerii pot fi îmbarcați și debarcați cu ușurință. De asemenea, datorită suspensiei pneumatice, poate să se încline pe partea pe care se deschid ușile, pentru a facilita accesul pasagerilor. Platforma acestui autobuz poate să coboare până la 8 centimetri față de sol, pentru a permite montarea rapidă a unei rampe destinate persoanelor cu mobilitate redusă”, a precizat Prioteasa.

balizaj

Președintele CJ Dolj a dezvăluit că lucrările de modernizare a pistei de decolare – aterizare, desfășurate în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii de mişcare, continuă prin montarea noului sistem de balizaj, unul performant, care respectă toate normele de calitate impuse de autoritățile internaționale în domeniu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares